Osta liput

Joustoliput

Joustolipuilla voit valita käyttämäsi vuoron vapaasti yhden päivän sisällä.

Suosituimmat liput

Osta liput
Osta liput » Lipputietoa

Lipputietoa

Kertamaksu

Kertamaksu on bussissa maksettava taksanmukainen hinta yhdensuuntaisesta matkasta. Maksuvälineenä busseissamme käyvät käteisen rahan lisäksi Matkahuollon myymät matkaliput. Erikoispikavuoroissamme matkan voi maksaa myös pankki- ja luottokortilla.


Joustolippu

Vainion Liikenteen joustolipulla voi matkustaa Vainion Liikenteen aikataulun mukaisissa vuoroissa lipussa mainitun matkan lipussa mainittuna päivänä.

Lippu tulee esittää kuljettajalle matkan alkaessa. Lippu voi olla paperituloste, mutta myös sähköinen lippu kelpuutetaan. Paperinen lippu luovutetaan kuljettajalle.

Lippu on henkilökohtainen ja yhdellä lipulla voi matkustaa vain yksi matkustaja. Henkilöllisyys on osoitettava lippua esitettäessä.

Joustolippuun ei voida liittää paikkavarausta.

Joustolipusta ei myönnetä eläkeläis- tai muita alennuksia.

Käyttämättä jäänyttä lippua ei hyvitetä eikä matkustuspäivää voi muuttaa.


Lastenlippu

Alle 12-vuotiaat maksavat puolet normaalin lipun hinnasta. Jokaista täyden hinnan maksanutta matkustajaa saa seurata maksutta kaksi alle 4-vuotiasta lasta.


Nuorisolippu

12–16-vuotiaat saavat kaikissa vuoroissamme yli 60 km:n matkalla 50 % alennuksen.


Opiskelijalippu

Opiskelijat saavat yli 60 km:n matkalla 50 %:n alennuksen esittämällä MH-liikemerkillä varustetun opiskelijakortin.


65 v.-lippu

Kaikki 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen yli 30 kilometrin matkalla. Alle 65-vuotiaat eläkkeensaajat saavat saman alennuksen esittämällä kuvallisen KELA-kortin, jossa on tunnus ”eläkkeensaaja”, tai MH-liikemerkillä varustetun eläkelaitoksen kortin.


Varusmiehet

Varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet saavat rahalla maksaessaan yli 60 km:n matkalla 50 % alennuksen esittämällä varusmieskortin tai siviilipalvelustodistuksen.


Internetlippu

Bussilipun voit ostaa myös Matkahuollon nettikaupasta www.matkahuolto.fi. Nettikaupassa on myynnissä myös suuri määrä tarjoushintaisia lippuja. Nettilipun voi ostaa aikaisintaan 30 päivää ennen vuoron lähtöä. Nettilippu on ostettava viimeistään 30 minuuttia ennen vuoron lähtöä lähtöasemalta. Nettilippu on voimassa vain sinä päivänä ja siinä vuorossa, johon se on ostettu. Nettilippua ei hyvitetä tai vaihdeta.


Menopaluulippu

Aikuisten menopaluulipun alennus on yli 60 km:n matkalla 10 %. Menopaluulippu on ostettava etukäteen Matkahuollosta. Paluumatkan voimassaoloaika on 1 kk.


Ryhmälippu

Jo 3 hengen ryhmä saa yli 60 km:n matkalla 25 %:n alennuksen. Ryhmälippu on ostettava etukäteen Matkahuollosta.


CityCity-lippu

Matkahuollon CityCity-lippu on määrättyjen kaupunkien väliseen matkustukseen suunniteltu erityisen edullinen lipputuote, joka sopii vähintään kaksi kertaa kuukaudessa tiettyä yhteysväliä matkustavalle. Lisätietoa Matkahuollon sivuilta.


Matkakortit

Säännöllisesti linja-autolla matkustava säästää matkakustannuksissa huomattavasti ostamalla matkakortin. Kortti hankitaan Matkahuollon toimipisteestä ja siihen voidaan myöhemmin ladata lisää matkoja myös busseissamme.

44 matkan vuosilipulla saat yli 25 % alennuksen kertamaksuun verrattuna. Kortti on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä.

22 matkan vuosilipulla saat 15 % alennuksen kertamaksuun verrattuna. Kortti on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä.

Monilla alueilla on mahdollista ostaa seutulippu. Seutulippu on henkilökohtainen ja se on voimassa 30 päivää ostopäivästä. Lipulla voi matkustaa rajoituksetta seutualueen sisällä. Lipun hinta määräytyy asuinpaikkakunnan mukaan. Lisätietoja saat lähimmästä Matkahuollosta tai www.matkahuolto.fi.


Suora taksa

Autonvaihdon sisältävälle matkalle etukäteen myytävä lippu hinnoitellaan matkan koko pituuden perusteella matkan ollessa vähintään 80 km. Näin ostettu lippu tulee edullisemmaksi kuin erikseen kullekin osuudelle ostetut liput. Autossa myydyt vaihtolippumme kelpaavat pääsääntöisesti vain omissa vuoroissamme.


Lemmikkieläimet

Tavanomaisia lemmikkieläimiä voidaan kuljettaa bussissa saattajan kanssa ja saattajan vastuulla, mikäli bussissa on tilaa. Lemmikkieläimet sijoitetaan siten, että niistä mahdollisesti aiheutuva haitta matkustajille minimoituu. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan. Kuljetettavista lemmikkieläimistä ei peritä erillistä maksua. Bussissa jo olevilla allergisilla matkustajilla on ensisijainen oikeus valita paikka. Kanssamatkustajat eivät kuitenkaan voi estää opas- tai avustajakoiran ottamista autoon.


Matkatavarat

Matkustajan mukanaan kuljettamat normaalit matkatavarat (enintään kaksi matkalaukkua), sukset ja lastenrattaat kuljetetaan maksutta. Rahtitaksan mukainen maksu peritään muista edellä luettelemattomista tavaroista.


Polkupyörät

Polkupyöriä kuljetetaan asiakkaan omalla vastuulla tilan salliessa. Matkan pituudesta riippuen polkupyörän kuljetusmaksu on 4 – 10 euroa.


Rahtitavara

Matkahuollon Pakettipalvelut tarjoaa valtakunnallisia kuljetusratkaisuja. Kuljetusten nopeus ja varmuus perustuvat aikataulutettuun ja tiheään koko maan kattavaan bussiverkostoon. Yli 20.000 aikataulutettua bussilähtöä päivittäin ja noin 500 Matkahuollon palvelupistettä ympäri Suomen varmistavat lähetysten nopean perillemenon. Jos paikkakunnalla ei ole Matkahuollon palvelupistettä, lähetys voidaan toimittaa suoraan autoon.


Sanastoa

Vakiovuoro pysähtyy tarvittaessa kaikilla reitin varrella olevilla kaukoliikenteen linja-autopysäkeillä (sininen merkki).

Pikavuoro pysähtyy vain aikataulussa mainituilla paikkakunnilla ja tarvittaessa erityisillä pikavuoropysäkeillä, jotka on merkitty pikavuoro-lisäkilvellä.

Erikoispikavuoro on vastaavaa pikavuoroa nopeampi ja pysähtyy vain aikataulussa mainituilla paikkakunnilla.


Radion käyttö

Radion käyttö on mahdollista busseissamme siten, ettei se häiritse muita matkustajia. Yhdenkin matkustajan sitä vaatiessa radio suljetaan.


Järjestyshäiriöt

Kaikilla bussimatkustajilla on oikeus häiriöttömään bussimatkaan. Autohenkilökunnalle on turvattava työrauha. Autohenkilökunnalla on oikeus poistaa bussista häiriötä aiheuttava matkustaja, joka autohenkilökunnan kiellosta huolimatta on jatkanut häiriön aiheuttamista. Jollei matkustajaa voida poistaa heti, autohenkilökunnalla on oikeus tarpeen vaatiessa ottaa hänet kiinni, kunnes poistaminen on mahdollista.


Vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustajia pyydetään huomioimaan, että juhlapyhinä ajetaan mahdollisesti poikkeavien aikataulujen mukaan.

Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti. Asiakkaan on pyrittävä ottamaan välittömästi yhteyttä bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa asiakkaalle ylimääräisiä matkakustannuksia.

Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen asiakkaalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.


Linkkejä

www.matkahuolto.fi


Löytötavarat

Autoihimme jääneet löytötavarat toimitetaan mahdollisimman nopeasti Suomen löytötavarapalvelu Oy:n Turun toimistoon. Voit tiedustella löytötavaroita puhelimitse numerosta 0600 03391. Lisätietoja www.loytotavara.net.