Tiedotteet ja uutiset » Koiviston Auto ostaa J. Vainion Liikenne Oy:n liiketoimintoja

Koiviston Auto ostaa J. Vainion Liikenne Oy:n liiketoimintoja

vainio-tiedottaa

Koiviston Auto Länsi Oy ja J. Vainion Liikenne Oy ovat sopineet liiketoimintakaupan, joka koskee pikavuoroliiketoimintaa välillä Turku-Helsinki sekä Lohjan seudun ja Kemiönsaari-Turun ELY-liikennettä. Liikenne siirtyy Koiviston Autolle alustavasti 19.8.2024 alkaen. Kaupassa Vainion Liikenteeltä siirtyy Koiviston Autolle alustavasti 74 työntekijää, 42 linja-autoa ja Kaarinan varikko. Siirtyvät työntekijät tulevat pitämään tämänhetkiset työtehtävänsä ja siirtyvät osaksi Koiviston Auto –konsernia. Kaupalla ei ole mitään välittömiä vaikutuksia yhtiön nykyisiin asiakkaisiin tai sen tarjoamiin palveluihin.

Kaupan toteuduttua Vainion Liikenteen toimitusjohtaja Matti Vainio siirtyy Koiviston Auton palvelukseen Koiviston Auto Lännen toimitusjohtajaksi sekä uuteen konsernin pikavuoroliikenteen operatiivisen johtajan tehtävään. Vainion Liikenne jatkaa liikennöintiä Salon seudulla, Lohja-Helsinki-runkoliikenteessä, tilausajoissa, rahtiliikenteessä ja lentokentän yhteysliikenteessä.

“Vainion Liikenteen pikavuoroliiketoiminta välillä Turku-Helsinki täydentää mainiosti OnniBusin nykyistä tarjontaa. Olen myös iloinen, että saamme Matin vahvan osaamisen ja kokemuksen käyttöön Koiviston Auto konsernin pikavuoroliiketoiminnan operatiiviselle puolelle. Yhdessä Matin ja muiden kollegoiden kanssa lähdemme kehittämään ja yhdenmukaistamaan tätä kokonaisuutta kohti yhtä yhteistä Koiviston Auton toimintamallia”, sanoo OnniBus toimitusjohtaja Joona Hurmerinta.

”Kaupalla on suuri merkitys markkinaehtoisen liikenteen säilymiseen ja kehittymiseen. Siirtyvä liikenne sopii hyvin Koiviston Auton ja OnniBusin verkostoon ja mahdollistaa palvelutarjonnan kasvattamisen. Korjaamotoimintojen kehittäminen Turun seudulla on suuri kehitysaskel kaluston kunnossapidolle”, Matti Vainio kertoo.

Matkustuspäiville 30.9.2024 asti Vainion Liikenteen matkat ovat myynnissä Vainion Liikenteen lippuina kaikista nykyisistä myyntikanavista. Matkustuspäiville 1.10.2024 eteenpäin matkat tulevat myyntiin OnniBusin lippuina ja OnniBusin bussilippukauppaan ja sovellukseen. Nämä liput matkustuspäiville 1.10.2024 alkaen eivät siis ole vielä myynnissä ja niiden julkaisusta OnniBusin ja Matkahuollon myyntikanaviin tiedotetaan myöhemmin erikseen.

”Toivotamme Vainion Liikenteen kaikki nykyiset asiakkaat tervetulleiksi OnniBusin kyytiin. Kannattaa käydä tutustumassa esimerkiksi meidän uuteen OnniEtu-kanta-asiakasohjelmaan, joka tarjoaa ilmaisen matkan aina kymmenen tehdyn matkan jälkeen”, toteaa OnniBusin toimitusjohtaja Joona Hurmerinta.

Toivotamme Vainion Liikenteeltä siirtyvän henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Koiviston Autolle!

Lisätiedot

Koiviston Auto -konserni

Konsernijohtaja Henrik Mikkola

OnniBus.com Oy

Toimitusjohtaja Joona Hurmerinta

Vainion Liikenne Oy

Toimitusjohtaja Matti Vainio